Ingredients per a 4 persones:
275 gr. d’ arròs
250 gr. de bolets barrejats (rossinyol, fredolic, rovelló, llenega, cep, ...) **
700 ml de brou lleuger (de verdures i/o carn)
50 gr. de pernil Ibèric
Formatge Parmesà (per ratllar)
Sal - Pebre
Oli d’oliva
1 gra d’all – julivert
1 cullerada de mantega
Oli de tòfona
Unes gotes de salsa Worcestershire
Temps d’elaboració: 30 minuts
Dificultat: Baixa
Procés d’elaboració:
Netejar els bolets i tallar-los. En una cassola, saltar-los amb poc oli i a foc viu. Incorporar l’arròs, l’all i el julivert trinxats. Remenar una mica.
Afegir el brou calent. Bullir a foc fort uns 6 minuts. Posar-hi sal, pebre i unes gotes de la salsa Worcester. Continuar bullint a foc més baix. En cas necessari, es pot afegir més brou calent.
Quant l’arròs estigui al punt tancar el foc, afegir una cullerada de mantega i el pernil tallat a tiretes petites, barrejar, tapar i deixar reposar un minut.
Muntatge del plat:
Abocar l’arròs amb els bolets i el pernil al plat. Fer-hi una polvoritzada amb oli de tòfona. Ratllar-hi per sobre, una mica de formatge parmesà. Servir i menjar immediatament.
** Sempre procurarem de posar alguna espècie de bolet fort (cep, moixernó i/o llenega negre) per accentuar el gust final del plat.
Quan no sigui temporada de bolets, aquest plat es pot fer igualment fent servir bolets secs (hidratant-los abans i adequant la quantitat), en conserva o fins i tot dels que venen congelats trossejats.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada