dilluns, 17 d’octubre del 2016

RECEPTA: Rovellons a la brasa



Un per un anem agafant els millors bolets del cistell, tallant les potes dels rovellons i els pinetells assegurant-nos que no n'hi hagi cap de corcat, és important revisar-ho bé, ja que només els més sencers seran aptes per fer a la graella i no tenir sorpreses posteriors a taula. Com sabeu, a cap boletaire li agrada que els comensals trobin passatgers a dins els bolets que ell ha collit i cuinat per a compartir amb la seva colla. És una qüestió gairebé d’honor boletaire.



Esbarriem el foc per tal que només quedi un bon caliu i gens de flama, repartim els rovellons per sobre la graella, i apa... graella plena de rovellons al foc, a un pam d’altura i aguantada per 3 pedres . .


Els anem girant perquè es vagin fent mica en mica, sense presses per favor, és dia de festa... el foc emet molta escalfor i ja ens hem acabat la cervesa, n'agafem una de fresqueta per continuar amb la nostra feina a vora del foc.


Fer els rovellons a la brasa és senzill i complicat a la vegada: Es tracta de fer els rovellons al punt, i entenem per punt el moment en que queden cruixents per fora i sucosos per dins. Complicat, oi? Just a l'hora de treure'ls els salem i els reguem amb un oli macerat. Opcionalment afegim una dent d'all picat ben petit.


Ull, podem deixar-ne uns quants sense all, ja que alguns estómacs no toleren correctament aquest element, i aquí aixeco el dit i em demano els rovellons sense all, siusplau. També per qui vulgui una digestió més senzilla o hagi quedat per anar a fer petons després de l’àpat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada